Gastgezin voor een dag

CIEE Amsterdam is op zoek naar meerdere gezinnen in heel Nederland, die het leuk vinden om voor één dag een Amerikaanse student op bezoek te hebben. Hiermee krijgen de studenten een uniek kijkje in de Nederlandse cultuur, en gezinnen leren meer over de Amerikaanse taal en de student!

Doel van de dag

Een gastgezin dag is een bijzondere ervaring voor zowel de student als het gezin. De student geeft aan heel graag een dag bij een Nederlander/Nederlands gezin te willen verblijven om de cultuur te leren kennen. Voor de gezinnen is het een interessante kennismaking met de Amerikaanse taal en cultuur (een goede manier om Engels te oefenen!) en een leuke manier om de eigen omgeving en bezigheden te laten zien aan een buitenlandse student.

Het doel van de dag is om de studenten te laten zien hoe een dag in Nederland eruit kan zien. Er hoeft niets speciaals georganiseerd te worden, je kan bijvoorbeeld gaan kijken bij de voetbalwedstrijd van de kinderen, samen boodschappen doen op de markt of fietsen in de omgeving. Ook lunchen met hagelslag of ’s avonds gezamenlijk stamppot maken zijn populaire activiteiten.

Alle samenstellingen (jongere of oudere gezinnen, met of zonder kinderen, alleenstaand of samen) zijn van harte welkom.

Hoe gaat het in zijn werk?

  1. Studenten geven zich bij ons op voor het gastgezinnen project.
  2. CIEE Amsterdam koppelt de student aan een gezin, op basis van gemeenschappelijke interesses en voorkeuren.
  3. De student en het gezin bepalen in overleg de datum waarop het bezoek gaat plaatsvinden (tussen september-december of tussen februari-mei).
  4. De student verblijft een dag bij het gezin en doet mee aan de dagelijkse activiteiten. Het gezin ontvangt 25 euro onkostenvergoeding van CIEE Amsterdam.

Aanmelden

Vragen over het worden van een gastgezin? Of interesse om hieraan deel te nemen? Opgeven kan altijd, het hele jaar door! Mail naar amostert@ciee.org of telefonisch op 020-620 2269.

IMG_2918